Contrabaslessen op Hart Muziekschool in Haarlem en aan huis in Heemstede & Aerdenhout


 

Michel van Dinteren

Ik heb gestudeerd aan de conservatoria van Rotterdam en Groningen en heb in de afgelopen vijfentwintig jaar in vrijwel alle Nederlandse symfonie orkesten, waarvan sommige al niet eens meer bestaan, gespeeld als freelancer. De laatste jaren ben ik me ook gaan richten op het lesgeven aan amateurs en coachen van basgroepen van amateurorkesten, bijvoorbeeld die van het Haerlems Symfonieorkest. Al doende ontdekte ik dat het overdragen van kennis en ervaring over muziek dicht bij het zelf musiceren staat en dat ervaar ik als inspirerend. Plezier in het muziek maken vind ik het belangrijkste aspect van musiceren en lesgeven, en daarom zoek ik naar een aanpak die aansluit bij de ambities, het niveau en het karakter van de leerling.

Met ingang van seizoen 2016-'17 geef ik ook les aan Hart Muziekschool in Haarlem.

Tarieven: voor 45 minuten 30 Euro, voor 60 minuten 40 Euro, voor 90 minuten 55 Euro. Voor leerlingen boven de 21 jaar ben ik verplicht 21% BTW bovenop de lesbedragen te rekenen.

De ervaring heeft mij geleerd dat door de omvang en stugheid van de bas, ook van de minibas voor kinderen, dat korte lessen minder impact hebben omdat het leren toon maken letterlijk meer tijd nodig heeft dan bijvoorbeeld bij de viool. Bel me gerust voor nadere informatie: 06-16052061